Kerst - Christmas

Offertoire sur deux Noëls / Alexandre Guilmant

bestelnummer Mansarda: (02.H129)           PDF

Harmonie orkest Niv. D - tijdsduur: ± 6.30 min - Prijs: € 89,-

Alexandre Guilmant (1837-1911) was over de hele wereld een gevierd organist, die de klassieke  orgelwerken weer onder de aandacht van het publiek bracht. Daarnaast speelde hij ook zijn eigen  composities, meest sacrale werken. Een van die sacrale werken is zijn prachtige kerstcompositie  voor orgel in twee delen: Deux Noëls. Het eerste deel hieruit, Offertoire, werd door  Gerard den Dekker voor harmonie orkest bewerkt met behoud van de oorspronkelijke  timbres van het orgel


Vier kerstkoralen / Johann Sebastian Bach

bestelnummer Mansarda: (01.H85) Harmonie    PDF-H 

bestelnummer Mansarda: (01.F85) Fanfare    PDF-F

orkest Niv. B/C - tijdsduur: ± 6 min - Prijs: € 69,-

Uit het bekende Weihnachtsoratorium BWV 248 selecteerde en bewerkte Gerard den Dekker de volgende  schitterende koralen: Wie soll ich dich empfangen, Brich an o schönes Morgenlicht, Jesus richte mein Beginnen, en Ich steh' an deiner Krippen hier.


Wat de toekomst brenge moge - J. Zundel

bestelnummer Mansarda: (07.H314) Harmonie   PDF-H 

bestelnummer Mansarda: (07.F314) Fanfare       PDF-F

orkest Niv. B/C - tijdsduur: ± 4 min - Prijs: € 69,-

De Duitse componist John Zundel (1815 - 1882) was onder meer als organist verbonden aan de Plymouth Church in Brooklyn (NY). De koraal Wat de toekomst brenge moge is in Engelstalige landen bekend onder de naam 'Beecher', genoemd naar de predikant van deze kerk (Henry Ward Beecher). Gerard den Dekker droeg de door hem gemaakte zetting op aan zijn vader. Het is zeer passend voor plechtigheden en vieringen zoals de 4 mei herdenking.