Mars & Hiphop (orkest + Rapper)

 

bestelnummer Mansarda: (03.J141)            PDF

orkest Niv. B/C - tijdsduur: ± 3 min - Prijs: € 59,-

 

Gecomponeerd voor de jeugdgroep van Fanfare St Caecilia uit Zwaag. Nadat een Hoorn-leerling de overstap maakte naar het groot orkest kwam hij na een paar weken met de vraag of ik hem kon leren "napikken" want dat kreeg hij maar niet voor elkaar. Aangezien de bezetting van de jeugd niet toereikend was om "grote" marsen te spelen besloot ik zelf wat te schrijven. Elke groep krijgt hier met melodie en het zgn. napikken te maken en om het, buiten leerzaam, ook nog leuk te maken ontaard het geheel in een heuse Rap!

Voor de beschrijving van dit werkje kunnen we volstaan met de uitdrukking: TE GEK!  Met een heuse rapstem en “Yells” voor het orkest in het Hiphop gedeelte!

 

5-stemmige variabele zetting met drums en percussie


Skitteljacht

 

bestelnummer Mansarda: (09.J407            PDF

orkest Niv. A/B - tijdsduur: ± 4 min - Prijs: € 99,-

 

Skitteljacht  (West-Fries voor - opgeschoten jeugd, jongeren) is een werk voor jeugd/opleidings orkest waarin iedereen die een muziekinstrument bespeelt, zou kunnen meespelen, maar dat ook met een 'traditionele' HaFa-bezetting uitvoerbaar is. In alle instrumenten is voorzien, van blokfluit tot viool, harp, gitaar, toetsen en slagwerk in alle vormen. Voor de beginners zijn eenvoudige partijen voorhanden met een bereik van maximaal een kwint en met maximaal één voorteken.

 

voor variabele bezetting