Klassiek - Clasical

Tritsch-Tratsch Polka / Johann Strauss Jr.

  bestelnummer Mansarda: (16.H557)                PDF

 Harmonie orkest Niv. B  - tijdsduur: ± 2.30 min. - prijs: € 79,-

Johann Strauss Jr. (1825-1899) werd geboren in Wenen en was de oudste van zes kinderen in een zeer muzikale familie. Johann Strauss Jr..componeerde in alle populaire stijlen van zijn tijd, maar hij werd vooral bekend van zijn dansmuziek: walsen, polka's en quadrilles. Hij schreef zijn beroemde Tritsch Tratsch Polka tijdens een reis naar Rusland in 1858. Dit zeer speelbare arrangement van Gerard geeft ook orkesten uit de lagere afdelingen de kans deze flitsende Polka te spelen: het karakter en de herkenbaarheid blijven fier overeind staan


Danse des Chevalliers - Sergej Prokofiev

 bestelnummer Mansarda: (16.H552)             PDF

Harmonie orkest Niv. D  - tijdsduur: 5 min. - prijs: € 119,-

De Russische componist Sergej Prokofiev leefde van 1891-1953 en was een leerling van Nicolai Rimski-Korsakov aan het het conservatorium van Sint Petersburg. Tijdens de revolutie week Prokofiev uit naar het westen. Daar maakte hij furore met piano-optredens. In 1933 keerde Prokofiev terug naar zijn vaderland. Hij ontving de opdracht om balletmuziek te maken bij Romeo en Julia, het beroemde verhaal van William Shakespeare.

Het ballet werd in eerste instantie door de overheid afgekeurd. In 1938 werd het stuk in het repertoire opgenomen door het Bolsjoj-Theater. Een zeer geliefd deel is deze 'Dans van de ridders'.