Wie ben ik

Even voorstellen, Gerard den Dekker

 

Op 11 jarige leeftijd kreeg ik het helemaal te pakken van de accordeon, en al snel kon ik met lessen beginnen in een achteraf kamertje van een muziekwinkel in de Azaliastraat te Den Haag.

Ik heb dat een aardig tijdje volgehouden tot ik op 16 jarige leeftijd ging studeren aan de hogere zeevaartschool "Willem Barentz" op Terschelling. Daar werd de accordeon ingeruild voor de gitaar.

Maar na een aantal jaren als scheepswerktuigkundige bij zeesleepvaartbedrijf Wijsmuller alle wereld zeeën te hebben bevaren ben ik in 1980 "aan wal" gaan werken bij het Koninklijke Shell laboratorium in Amsterdam Noord.(KSLA)

Daar raakte ik in de ban van de Saxofoon en het fenomeen Harmonieorkest.

Daarna ging het snel, van saxofoon lessen bij Dirk van der Niet op Tenor- en later op Alt saxofoon groeide ik door naar 1e Altist bij de toenmalige Shell Harmonie Amsterdam (tegenwoordig Symphonisch Harmonieorkest Amsterdam SHA)

 

In 1996 besloot ik van mijn, toch wel uit de hand gelopen, hobby mijn beroep te maken.

 

Na een intensive theorie training bij Jan van Wijk deed ik toelatingsexamen aan het conservatorium van de Hogeschool in Alkmaar en werd toegelaten tot de voltijd opleiding HaFa directie met als bijvak klassiek saxofoon. Directie lessen kreeg ik van Jan Schut die ik al langer kende als dirigent van de SHA en diverse andere orkesten.

Een geweldige tijd volgde met als afluiting een examenconcert in mei 2000 met de Shell Harmonie Amsterdam.

Voor dat speciale concert heb ik indertijd "Fanfare for Someone Special" geschreven, opgedragen aan mijn nieuwe liefde, zij kwam precies op het juiste moment in mijn leven . Ook Gerry Mulligan's Song for Strayhorn ging die avond in premiere.

Beide stukken zijn in uitgave bij Mansarda Muziekuitgeverij te Huizen.

 

Tot op de dag van vandaag heb ik geen seconde spijt gehad van de beslissing die ik in 1996 op 41 jarige leeftijd nam. Ik ben tot voor kort werkzaam geweest als dirigent en muziekdocent bij Harmonie en Fanfare orkesten.

Nu, gepensioneerd maar nog altijd gepassioneerd, componeer en arrangeer ik voor diverse orkesten en ensembles.